Βρυξέλλες: Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο ύποπτος για την επίθεση

Στην πλατεία Eugène Verboekhoven που λέγεται και «κλουβί της αρκούδας» στις Βρυξέλλες, φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης 17/10 η τεράστια αστυνομική κινητοποίηση στο Βέλγιο μετά την δολοφονική επίθεση κατά φιλάθλων της Σουηδίας το προηγούμενο βράδυ.

Δείτε επίσης:

Πυροβολισμοί στο κέντρο των Βρυξελλών – Πληροφορίες για δύο νεκρούς

Βρυξέλλες: Πληροφορίες ότι συνελήφθη ή «εξουδετερώθηκε» ο δράστης της φονικής επίθεσης

Όπως γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Le Soir, επικαλούμενη τις ομοσπονδιακές Αρχές του Βελγίου, ένας ύποπτος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στην συνοικία του Σέρμπικ, χωρίς προς το παρόν να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα η ταυτότητά του. Έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο όπου και ελήφθησαν δακτυλικά αποτυπώματα για να γίνει η ταυτοποίησή του.

Είχε προηγηθεί τεράστια αστυνομική επιχείρηση, με τον αποκλεισμό και την εκκένωση της περιοχής.

Τις πληροφορίες για την «εξουδετέρωση» του υπόπτου επιβεβαίωσε στην Le Soir αστυνομική πηγή, όπως και εκπρόσωπος της τοπικής δημοτικής Αρχής.

Επισήμως, η ομοσπονδιακή εισαγγελία έχει αναφερθεί στην ένοπλη «εξουδετέρωση» του υπόπτου, χωρίς να έχει αναφέρει τον θάνατό του, καθώς και το αν πρόκειται για τον φερόμενο ως δράστη της χθεσινής επίθεσης Αμπντεσαλέμ Λ. 

Ωστόσο, η υπουργός Εσωτερικών Ανελιές Βερλίνγκεν με δηλώσεις της στο VRT αναφέρθηκε ότι «έπεσε νεκρός από πυρά» καθώς και ότι βρέθηκε και το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

Η ίδια φέρεται επίσης να ανέφερε ότι ο άνδρας βρίσκεται «αυτή τη στιγμή στην εντατική», υποδεικνύοντας ότι επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί ο θάνατός του από τα αστυνομικά πυρά. 

Το σημείο της επιχείρησης βρίσκεται κοντά στην διεύθυνση της τελευταίας γνωστή κατοικίας του υπόπτου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί